30 november

Fyfan va kallt och mörkt det är i Sverige, imorn börjar iaf julkalendern. Saknar Nathalieeeeeeeeeeeeeeeeeee

Lördag, sista dagen i Barcelona

Sista dagen i Barcelona valde jag, Jonna och Elin att åka upp till berget Tibidabo för att fotografera och titta på utsikten. Det finns också ett tivoli där uppe! Vi tog bussen från Catalunya och åkte enda upp. Vi var där runt klockan fyra så det var jättevackert ljus och hur fint som helst att se barcelona ovanifrån. Nu är jag tillbaka i Sverige och vill bara tillbaka till Barcelona igen. Men ska tänka positivt. KRAM

Sweeeden

Jag kanske låter som en tönt, men jag tycker att det är jättejobbit att flyga. Inte flyga i teorin, jag är inte rädd när jag tänker på att planet kan krascha, eller att vi är flera tusen meter upp i luften - tvärtom - jag tycker om att flyga och titta på molnen och drar upp kameran för att fota... Det jag tycker är jobbigt är att det går så snabbt. Man lever i ett land och får in vanor, nya intryck, ett annat slags liv och sen kliver man på planet och vips så är man tillbaka till det normala där tiden har stått stilla och allt det andra är bakom en, känns lite sorgligt. Jag tycker om sverige, men är trött på det. Det var skönt att komma hem men det är jobbigt när det går så snabbt, blir alltid känslomässig när jag flyger.
- Det första jag sa när jag såg mitt rum var "Gud, mitt rum är gigantiskt!". Var mitt rum så litet i Barcelona?

Vart tog dagarna vägen?

Igårkväll var jag, Jonna och Elin på Sutton Klubb. Det var sjuktniiice, bra musik, inte massa turister - och vi kom in gratis och dansade fram till klockan fyra. Wieeeeeee. Tog taaxi hem och slocknade på en gång.
Imorse vaknade jag av att Pilar spelade Opera i vardagsrummet.. inte så trevligt, stressig opera så man själv blir stressad och inte kan somna om... Vi åt frukost med henne och hennes studdyvän som kom över för att de skulle plugga engelska med varandra. Dom går nämligen engelska kurs och har prov på måndag, så söta. Under dagen åkte jag, Elin och Jonna upp på berget Tibitabo och såg tivolit som finns där uppe och njöt av utsikten.
Just nu känns det jättekonstigt att åka hem, nu har man ju vant sig vid att vara här och fått lite favoritställen osv, Imorgon kommer jag sova i min egna säng! vart tog alla dagarna vägen? Barcelonapraktiken har gått snnaaabbbt. Det jag mest kommer sakna i Barcelona är stranden, det varma vädret, den billiga frukten och brödet, de mysiga gatorna, Organic Market... massor. Det bästa med att komma hem är att få träffa familjen igen, att få sova i sitt egna rum, att få dricka goooottt vatten och göra te, och laga egen mat.......................... Nu ska jag sova, upp 6.30 och sedan ska vi möta de andra på Plaza Catalunya kl 8.

"Normal people scare me"


Okej, nu är min dator så full med bilder så att den inte ens klarar av att spara ngt när jag redigerar.. damp. Här är en bild på mig med en sminkning som en tjej gjorde på mig inne på ett ställe idag. Satt där och ångrade att jag ens gick med på att bli sminkad. Kände mig som en demon när jag gick därifrån med Elin och Johanna. Men men.. Nu blir det feest, måste dra för yo y elin ska möta Jonna utanför Chanel. 

P i c a s s o

Idag vandrade jag hemifrån ner till Picasso museet i stan. Det var sååå bra! Jag skulle lätt kunna betala igen och se om allt. Efter tre timmar var jag klar och då gick jag sen ner till deras affär för att köpa lite kort. Dock var det självklart inte kort med de tavlor som jag tycker mest om... men köpte två iaf - efter typ en halvtimmes ångest över vilka jag skulle välja. Alltid så jobbig. Det var iaf så jäätte värt att gå dit och gå omkring och titta. Pablo är min idol, fast jag tycker inte speciellt mycket om hans period av att tolka andras målningar med trianglar och surrealistiskakubiska porträtt. Typ ett öga där och en näsa där, ett öra på kinden och sånt. Men det fanns  målningar från hela hans liv. Det var så fint och häftigt - speciellt porträtten av hans vänner, landskapen från madrid och massa andra små porträtt......... det var bäst.
- Köpte en väska/påse i en indisk butik i Raval med Elin under kvällen och sedan mötte vi Jonna och snackade på Nevermind. Vet inte riktigt när jag ska börja packa min väska.. urrrr jag vill inte åka hem än..fast jag saknar min familj och mina grejer, och te och vanligt vatten ur en kran.

La playa

Igår var det hur bra väder som helst här i Barcelona. Det var vaaaarmt och sköönt, så jag Jonna och Elin bestämde oss för att chilla på stranden under dagen. Det var niceeee. Köpte glass och pringles. yes.

Vinprovning på gatan och trevligt barhäng en tisdag.

Igårkväll gled jag, Jonna och Elin in på en gata fullssmockad med folk som var på vinprovning. Man köpte ett stort vinglas för 5 Euro och sedan fick man gå och smaka så mycket man ville. Det var hur mysigt och nice som helst! En av höjdpunkterna under Barcelona faktiskt. Efter nio glas var allt väldigt kul och vi pratade med några italienare och nån annan random snubbe från nederländerna, men sedan gick vi till Nevermind - favvobaren och drack whiskey, öl och snackade med några andra italienare, en tjej från frankrike och några andra från andra delar av jordklotet. Vi hade hur kul som helst och åt massor med popcorn tills det var dags att gå hem till Pilar och Shiva.
- Dock inga bilder från vinprovningen! Min kamera var hemma den dagen.

Måndag i Parc Guell

Lite mera Gaudí...
Jag skulle vilja ha Parc Guell för mig själv. Tycker inte om turister och ännu mindre att vara en själv. Jag är en turist som går omkring och hatar alla andra - alla tursiter - för att jag tror liksom att jag är där av en bättra anledning och jag räknar mig inte som en turist... Jag har faktiskt aldrig varit uppe i Eifelltornet eller åkt London Eye, därmot sett dem.. Parc Guell var väldigt fint aif! Hade varit nice att bo där och ha den som trädgård. Glida omkring lite. yepp. Gaudi är duktig

Söndag på berget Mount juic

Som sagt är det tur att man fotar hela tiden. Eftersom att man gör olika saker och mycket varje dag glömmer man liksom bort annars. I söndags var vi iaf uppe på berget Mount Juic - för att få en utsiktsbild över Barca men det blev istället att vi hängde runt olympiaden och fotade. Såg ut som en rymdstation.. sen vart vi hungriga och åt på Organic wok market och gick sedan under kvällen till ett supermysigt fik med Edith och Agnes. Muy Bien. 

Bara en liten uppdatering så där..

Woki Organic Market. Godaste woken!
(Mer sammanhängande bilder kommer en annan dag!)
Jag har det nice i Barcelona, är jobbigt att försöka uppdatera allt som händer.. hm. Vad har jah gjort de senaste dagarna? Jag har shoppat på forever 21, har gått på italiensk restaurang med johanna, elin och jonna (Det var hur gott som helst och hur kul som helst och vi blev bjudna på shottar). I helgen har vi gått på marknad och jag köpte en burk med jesus och kycklingar på, har ätit godaste lunchen på ett organic wok house, fikat på ett supermysigt café som hette Caelum (jag vet, man äter hela tiden här känns det som...) men Edith,Agnes, Johanna, Jonna och Elin. Varit uppe på berget Montjuic och varit på bio med Johanna och Malin i Gracia i torsdags.
Under den här dagen var jag, Jonna och Elin och gick omkring i Parc de Guell (det var väldigt fint och jag fotade massor..) sedan var det jobb och nu kom jag nyss hem från en supernice kväll som jag spenderade på en bar med Jonna och Elin. Vi drack öl och åt popcorn och pratade och skrattade massor. Nu ska jag sova, och sedan är det skola och jobb imorn.. sen drar vi nog och äter lite mer popcorn.

Moves like Jagger

I am HAPPY och broke! Jag har spenderat typ alla pengar jag hade med mig till Barcelona och det är en vecka kvar. Men idag vandrade jag, Jonna, Elin och Johanna lite i Raval och vi gick in till en Skivaffär som hade massor med LPskivor - Tyvärr ingen Beatles, men lite Rolling Stones! Så jag var tvungen att köpa Exile on Main St. Har dock ingen Vinylspelar, ännu - men vem bryr sig!

Nov. 18, 2011

Har varit lite dålig på att uppdatera men det blir lite mycket här ibland. Det är tur att man fotar mycket, för nu börjar man blanda ihop dagarna och vad man har gjort. Här är bilder från i förrigår (Dag 11 - idag är det dag 13, tror jag). Jag, Elin och Jonna träffades och gick omkring i området Raval, men mycket var stängt just då (siesta?) så vi gick in på ett fik och pratade länge. Det var ett riktigt nice ställe med god varm choklad, mycket tjockare än i suecia. På kvällen gick vi ner till stranden och åkte upp i Hotel W - byggnaden som ser ut som ett stort segel - och drack vin och tittade på utsikten - Svindel! Toaletten på stället var också cool med stora snäckskal... Anyway. Den dagen blev en fin dag!

Just a bit of Barce


Barcelona, Dag 10

Hola chicas y chicos! Mi dia estuvo muy triste. Min dag var mycket tråkig. Det regnade för tredje dagen i rad, det var skola och jobb. Vi hade spanska från 9.30 till 12.15 sedan åt vi lunch och så spelade jag, Elin och André kort på Café Alsur - det var iof kul! - sedan åkte jag till jobbet. Det positiva med mitt jobb är att jag lär mig iaf lite spanska, tror jag, men framförallt att jag kan vara till hjälp för någon. Det går nämligen en liten svensk pojke som heter Edvin på dagiset och lärarna säger att sen jag började så har han blivit "muy bien!!!" mycket bättre. Han har slutat gråta när hans mamma lämnar honom och på en vecka har jag märkt att han börjat bli mer social (säger typ No no no). Så söt. Idag ville han till och med inte gå hem och gick in och ut ur ytterdörren och sa "bye bye, bye bye". Anyway. Efter jobbet åkte jag hem och nu har vi ätit middag.
Jag längtar heeeeeeeeem - det gör nog alla tror jag, verkar det som. Det är inte så kul att jobba, lektionerna är okej, men jobbet är det som drar ner en, och sen är det konstigt att bo hos någon annan. Det funkar ett tag, men det är slitsamt.
Här är bilder på Shiva, hunden som bor hos oss. Hon är fettjobbig, hoppar hela tiden, och skäller ashögt så fort man sätter nyckeln i dörren eller ens går ut ur sitt rum - jobbig men lite söt iaf. Och så en bild på mig, uttråkad som fan, ett litet ansträngt leende.
Imorn kanske det blir kvällsbio med Johanna och andra som kanske vill hänga med, det blir mysigt!

Barcelona, Dag 9





Idag har varit en seeeg dag. Den började med att vi inte hade någon skola, vilket var trevligt för då kunde jag och Elin checka av Sagrada La Famlilia från turistlistan. Vi blev lite chockade över att den hade två olika sidor - se svartvit bild. Min favorit är den till höger, jag tror det är den äldsta delen? Men kyrkan är inte klar ännu.. den börjades byggas runt 1882 och är ritad av Gaudí. det var massor med turister här som köade för att få komma in osv, men det struntade vi i och fotade och drog oss sedan iväg för att äta lunch. Sedan spenderade jag dagen på dagiset och jag höll på att dö av uttråkan... kollade på klockan hela tiden... blä. Nu ska jag titta på lite Twinpeaks, om jag orkar.. sovaaaa.....

vad är det för dag idag?

Idag blir det ett besök vid La Sagrada famlilia och sedan kanske jag och Elin strosar omkring i området Gracia, vi får se. Nu ska jag klä på mig medan Foster The people spelar i mitt lilla rum.

Rainy day in Barcelona. Dag 8

Idag har det regnat. Av någon anledning så har inte Pilar något riktigt tak över sin tvättstuga. Det är typ av plast och täcker inte över hela taket eller vad man ska säga - man hör regnet asmycket, och grannarna för den delen också. Iaf. Idag regnade det och Elin, Suss och Johanna skulle plugga Religion - jag följde med för jag vill inte strosa runt i regnet. Jag och Elin sprang genom regnet och vilade en stund under Triumfbågen när det öste som värst. Vi möttes på Café Alsur klockan 1 och åt typ brunch/frukost/lunch. Jättemysigt ställe. Jag ska lätt äta frukost där någon dag. Sedan köpte vi frukt och gjorde fruktsallad hos susanna och tittade på musikvideo efter musikvideo på tv:n. Efter det gick jag och Elin hem och på vägen hittade vi ett jättefint ställe som sålde massor med cupcakes.. Det var nice. Imorgon blir det kanske svensk lunch på Ikea?

Barcelona Dag 7


Första dagen av frihet, typ. Det var lördag, fint väder och jag och Elin tog en tur på stan. Detta var det jag hittade:
Skor, segundo mano väska och jacka. Skorna är bäst, ävenfast jag fick skavsår när jag använde dem igårkväll..

Barcelona, Dag 6

Dag 6 i Barcelona var en lång men bra dag. Det var ingen skola på morgonen så jag och Elin utnyttjade den med att gå till Parc de La Cituadella och gå omkring där ett tag. Det var väldigt fint och stooort. Det fanns en jättefin typ fontän, vatten sak (se bild) där och massa annat. Efter det besöket fortsatte vi neråt mot havet för att äta lunch på stranden. Det kändes som sommmmmaaar och vi åt jättegoda Wrapes med Guacamole. Mums. Efter det så gick vi också förbi en butik som sålde massor med choklad... och sedan gick jag och jobbade.
Efter jobbet mötte jag de andra och vi handlade mat och lagade middag hos Susanna, sedan kom några andra och kvällen blev muy bueno!

Second Hand

Niiiice, nu har jag och Elin varit ute på en shoppingrunda runt La Rambla och kvarteren bakom - det fanns massor med second hand och jag hittade en läderväska (som min kamera får plats i wieeeee) och en sametskavaj.
- Skriver om gårdagen senare! och mer om dagen idag senare, kanske. Vi får se vad som händer i kväll!

Barcelona, Dag 5

Ajaja, nu känns det som att man har varit här ett tag! Men jag har inte hunnit se sååååå mycket än iaf. Vill se Parc de Guell, Parc de la Ciutadella, STRANDEN (ska dit imorn), Sagrada Familia och massa annat av Gaudí. Men imorgon är det fredag, då ska jag och Elin till stranden med Pilar på morgonen (om jag fattade rätt...) sedan klockan två ska jag jobba på Frindel - Dagiset - till klockan sex. SEN är det HELG och jag kommer ha massor med tid till att se massor med saker och shoppa lite skor. he. he. Ska bli nice att ha tid med lite parkhäng och kolla runt efter Second hand butiker. Pilar förstod inte riktigt när jag förklarade att jag ville köpa grejer på second hand. "segundo mano? no?"
Idag har varit en bra dag för att ha jobbat och gått i skolan. Spanskalektionen var okej som vanligt och så åt jag lunch med Karla och Julia, muy bueno. Sedan jobbade jag på Frindel, barnen är så söta! Och lilla Edvin klamrar sig hela tiden fast vid mig. Börjar förstå mer av vad de spanska barnen säger, är lite jobbigt när dom vill ha min hjälp och jag inte fattar vad dom frågar. Men jag slår hela tiden upp nya ord i min lilla ordbok. - nu ska jag titta på bonde söker fru hehe

Barcelona, Dag 4

Idag hade några av oss sovmorgoen, eller ja, ingen skola på morgonen utan bara praktik på eftermiddagen. Jag, Elin och Susanna gick därför omkring och kolla in lite affärer. Det finns massor med snygga skooooor! Klockan två åkte jag till dagiset där jag jobbar, tog hand om alla små bebisar, det finns en som är från Sverige - han sitter alltid och gråter efter sin mamma, han vill alltid va med mig för att jag pratar svenska antar jag. Söt liten pojke som alltid är lite ensam. Blond och blåögd. Annars är det barn som pratar spanska och engelska, men några av kan inte prata ännu! Efter jobbet, möttes klassen för att säga hejdå till Manuel som ska tillbaka till Sverige, sedan åkte jag och Elin hem och åt middag och nu håller jag på att dö för att jag är så trött..... nu ska jag sova, imorgon blir det skola och jobb sedan vet jag inte.
ps saknar svensk frukost.

Barcelona, Dag 3

(Triumfbågen och annat fint som jag går förbi när jag ska till skolan)
Hola! Igår började dagen bra, från 12:00 - 19:00 sög den och från 19:00 - 23:00 var den bra.
På morgonen var vi i skolan, det var soligt och vi hade spanska lektion, köpte kaffe på rasten och alla var lite nervösa inför första dagen på praktiken. När lektionerna var slut var det dags för lunch och jag, Elin och Susanna bestämde oss för att laga något hemma hos oss. Tiden rann i väg och jag var stressad för att jag inte skulle hinna i tid till jobbet. Mitt problem var att jag inte förstod vilken tunnelbane station jag skulle till osv - massa skit. Det slutatde iaf med att  jag struntade i att äta lunch och gick hela vägen till det området där jag skulle jobba - vilket säkert är minst en mil.............. Jag vandrade omkring med min jävla karta hur länge som helst, gick in på två olika dagis och jag hittade verkligen inte. Tillslut ringde jag skolan och dem hjälpte mig. Jag kom två timmar för sent men dem var iaf inte arga. Gissa om jag hade blåsor under föttar?
Efter jobbet så träffade jag Kajsa, Elin, Johanna och Susanna. Vi köpte kött, grönsaker och vin och lagade middag i Susannas lägenhet, så kvällen var iaf bra!

Barcelona, Dag 2


Utsikten om man tittar till höger från terassen på skolan!
På väg upp till fotostudion i en läskig och trång hiss..
Okej, dag 2 började med frukost här hemma, vi fick små rostade bröd, konstig joice juice (kan aldrig stava till det.) lite flummigt kaffe och ägg  - dock lite löskokt heheh, men vi ska göra scrabbled eggs imorn. Hällde praktiskt taget ner min på mackan... sedan gick vi till skolan där vi pratade lite spanska, lyssnade på lärarna som pratade massor och sedan pratade dom lite till om typ praktiken imorgon och om massa annat som jag inte kommer ihåg.
Runt kl ett gick vi iväg till en av Barcelonas delar som kallas El Born, där åt vi lunch på en mysig Marokansk restaurang. Efter det skulle vi till en fotograf (Roderigo? typ?) och hans studio i området Raval. Det var nice, han visade bilder och pratade massor (man blir sjuuukt trött av att hela tiden vara tvungen att LYSSNA och koncentrera sig på vad de säger... - förstår typ 40%). Vi har fått en fotouppgift av honom där vi ska fotografera ett av Barcelonas områden. Iaf. Vi åt middag med Pilar, vad hette det nu igen...tortilla de patatas! Det är en spansk potatis omelett, god var den iaf! Nu ska jag gå in till Elin och se vad hon har för sig. Imorgon är det skola och första dagen på praktiken! Dom kommer tycka att jag är sämst!

Landat i Barcelona, Dag 1

Oj, vart ska jag börja. Första dagen var igår, vi landade i Barcelona runt tio och träffade våran familj klockan elva. Alla såg ut som små möss när vi trängdes under taket (det regnade) och vi väntade på våra famlijer.
Jag och Elin bor hos en tant (känns lite fel att säga tant för hon är fett fancy och fitt - hon brukar springa på stranden med hennes lilla hund Ziba) som är 56 år och heter Pilar. Hon är kort, har svart långt hår och hennes lägenhet är jättefräsch - luktar chaiTe. hiihi. Vi har fått varsitt rum, här är då mitt!
Dagen igår: Först träffade vi vår familjer, åkte hem till dom (blev inte så mycket åka, för hon bor jättecentralt!). Det var liteeee stelt för vi var både trötta och var tvugna att förstå och prata spanska... det gick ju sådär..jag mådde av någon anledning jättedålig, ont i magen, så det var ganska svårt att fokusera. Efter att ha ätit lunch med Pilar så gick vi faktiskt in till våra rum, släckte lapan och somnade - sov som en stock. Runt 6 skulle vi träffa resten av klassen vid Katedralen så vi vandrade ut genom porten med kartan i högst hugg. Det var mörkt ute, alla affärer var stängda och vi hade inte sett staden innan men vi hittade klassen iaf. Sedan vandrade vi runt lite med Manuel som pratade om lite byggnader, men vi var sjukt hungriga så han släppte oss sen.
Jag, Elin, Susanna, Malin, Kajsa, Johanna och André gick och åt pizza på ngt litet ställe, sedan köpte vi vin och chips och gick till Susannas lägenhet och chillade. När jag och Elin skulle hem gick det däremot inte så bra för oss... Susanna pekade åt vilket håll vi skulle gå men vi hamnade i helt fel del av Barcelona, nere vid hamnen och vi frågade om hjälp men folk sa bara olika saker så det slutade med att vi irrade omkring i en och en halv timme (vi kom dock inte för sent hem! wiee) tills vi kom hem helt slut och slocknade som små bebisar.

Nu drar vi

Om några timmar ska jag gå upp, har inte lyckats gå och lägga mig än.......! Om 6 timmar träffar jag klassen på Arlanda och vi åker till Barcelona. Flum. har fortfarande inte förstått det, men nu börjar jag bli lite stressad. Nästa gång jag skriver är jag förhoppningsvis mätt, glad och lycklig - i Barcelona.
KRAM!

Crystal Fighters

Jag vill se Crystal Fighters lllliveee................

Spanskaplugg

Nu ska jag sammanställa alla (försöka iaf) spanskapapper, anteckningar osv till ett stort och ett litet block som jag ska ta med mig till Barcelona. Kommer ta timmar.... åh nu är nattis i Budapest och har det nice.

Fika med klassen på Café Klavér

Nu ska jag ut på stan och träffa klassen, vi ska fika på Cornelias fik Klavér. Kommer bli myyysigt. Vi ska prata om våra resor och mysa för på söndag bar det av till Barcelona för mig och några andra, och Tyskland och Frankrike för de andra - beroende på vilket språk vi läser.

K n a s i g t

Aaaaaaaah knas åker till Barcelona på Söndag (fick reda på att jag ska jobba på ett internationelt dagis!) och imorgon åker min pluttis nathalie till Budapest med andra sötnosar. Dom ska gå på spa på dagarna och festa på kvällarna, är lite avis. Jag kommer inte träffa henne på sju SJU veckor (jag ska till barce och sen när jag kommer hem ska hon till frankrike), så vi spenderade dagen i stan och shoppade till våra resor - samt fikade med en supermysig tjej, Nathalies kompis, Edith och pratade om resor och annat kul.
Fick en nyp i armen av Nathalie på fiket idag, Daniel Adams ray stod nämligen bredvid oss hi. Kort men snygg.
-- Nu ska jag fortsätta packa och sen skriva en jävla fotoanalys...

B a r c e l o n a

Bild: http://www.halsokompetens.se/sv/ch_2.php
Kommer ihåg när jag pratade om att det var massor med tid kvar, sju veckor kvar tills jag och min spanskagrupp skulle åka till Barcelona. Nu är det bara några dagar kvar och på söndag åker vi! Kan inte säga att jag känner mig förbered på att bo, jobba och gå i skolan där omringad av spanska 24/7 i tre veckor!
Jag tror det kommer bli sjukt jobbigt, men kul! Och som tur är kommer jag inte bo ensam hos kvinnan/värdfamiljen, utan med Elin - och vi bor jättecentralt, nära deras triumfbåge.

Författarkurs avklarad

Helgen gick till författarkursen som jag bokade tidigare, och jag hade sjukt kul! Jag var yngst där men det gick bra i alla fall. Vi gjorde massor med olika uppgifter och pratade med varandra osv. Gårdagen tillbringade jag till att utforma min huvudkaraktär, det var asjobbigt - satt flera timmar framför datorn... men nu finns han iaf!
Novellen utspelar sig i Paris, och åh jag vill tillbaka...

RSS 2.0